információ +36 88 545 094 • paktum(kukac)vpmegye.hu
Menü

KÖZÉPISKOLÁS DIÁKOK RÉSZÉRE MEGHIRDETETT SZAKMABEMUTATÓ KISFILM KÉSZÍTŐ VERSENY EREDMÉNYHIRDETÉSE

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Önkormányzat, mint versenyfelhívást kiírók megbízásából a TOP-6.8.2-15-VP1-2016-00001 „Foglalkoztatási együttműködés a Veszprémi járás területén” és a TOP-5.1.1-15-VE1-2016-00001 „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” Európai Uniós projektek keretein belül szervezett verseny a szakmák megismertetése, vonzóvá tétele, a kétkezi munka presztízsének visszaállítása céljából került megrendezésre.

A felhívásra a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma; Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája; Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma veszprémi, Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ajkai tagintézményeinek, valamint a Pápai Szakképzési Centrum várpalotai Faller Jenő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjaiból álló csapatok jelentkeztek.
A versenyzők valós munkakörnyezetben forgattak, az öt perces kisfilmekben egyedi szemléletmóddal mutatták be a CNC gépkezelő, felszolgáló, hegesztő, könyvelő, műanyag-fröccsöntő és villanyszerelő szakmák jellemzőit.
A kisfilmeket az önkormányzatok és a cégek közreműködőiből, a Veszprém Tv munkatársából, valamint az előző verseny nyertes csapatának tagjából álló zsűri érékelte. 
A diákok, felkészítő tanáraik és a forgatási helyszínt biztosító vállalkozások - Bakonykarszt Zrt., Detherm Kft., Hasik Hotel – Hasik Szabadidő Kft., JOST Hungária Kft., Pepperl + Fusch Kft. - képviselői részvételével zajló ünnepélyes díjátadót a Megyeháza Lasztovicza termében tartották 2019. május 31-én.

Vörösmarty Éva, a megyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke kiemelte, hogy a kisfilm forgatása során mindkét fél értékes tapasztalatokkal gazdagodott: a fiatalok valódi munkakörülmények között ismerhették meg adott terület speciális szakmai követelményeit és a korszerű technológiákat, miközben elméleti és gyakorlati ismereteikről számot adva megmutathatták képességbeli jellemzőiket is.
Brányi Mária, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere arról beszélt, hogy a kisfilmek forgatása során jövő munkavállalói szórakoztatva tanultak és tanítottak, sajátos és egyedi megközelítésben ábrázolva a hiányszakmákat, amellyel remélhetőleg sikeresen felkeltik kortársaik érdeklődését.
Ferenczy Gábor a Pro Veszprém Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a két évvel ezelőtt elindult kezdeményezés folytatásában és országos kiterjesztésében bízva, megköszöni a résztvevők lelkes és jó hangulatú munkáját, amely során a diákok a szakmai ismereteken túl különleges szemüvegükön keresztül mutatták be a foglalkozásokat. 

A versenyt a villanyszerelő szakmát bemutató kisfilmmel a Faller Villany-Ászok csapata nyerte, tagjai: Angyal Gábor, Marosi Dávid és Schmidt Marcell, a Pápai Szakképzési Centrum Faller Jenő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma várpalotai tagintézmény tanulói. Felkészítő tanáruk: Kukucskáné Báter Mónika.
Nyereményüket Farkas Áron, a Detherm Kft. ügyvezetője adta át. 
A nyertes kisfilm levetítését követően a cégek megajándékozták a versenyző csapatok tagjait.
A kisfilmek a későbbiekben megtekinthetők a Paktum rendezvényeken, szakmai eseményeken, középiskolai nyílt napokon, illetve a cégek is felhasználhatják tevékenységük bemutatására.

Sajtóközlemények: