információ +36 88 545 094 • paktum(kukac)vpmegye.hu
Menü

A Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum rendezvényei

A 2019. június 14-én Zircen megtartott IV. Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórumon Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke – a Paktum Irányító Csoportjának elnöke – köszöntőjében elmondta, hogy a vállalkozások foglalkoztatási képességének javításával, munkahelyek teremtésével Veszprém megye befektetői és lakossági szempontból egyaránt vonzó élettérré alakítható.

A projekt számszerűsíthető eredményeit Angyalosy Edina, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály osztályvezetője ismertette. Halmi-Tóth Mónika a megyei paktumiroda munkatársa tájékoztatta a megjelenteket a paktum projektek országos tapasztalatairól, illetve a megyei foglalkoztatási projektek előrehaladásáról.

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. pályázóknak, kedvezményezetteknek nyújtott széles körű, ingyenes szolgáltatásait, a helyszíni és záró ellenőrzésekkel kapcsolatos tapasztalatokat Bali Dániel tanácsadó ismertette.

Szável Krisztián, a Balluff-Elektronika Kft. HR igazgatója a vállalkozás által alkalmazott jó gyakorlatokat bemutatva kiemelte, hogy a munkavállalói elkötelezettséget vonzó munkakörülményekkel és a munka-magánélet egyensúlyának biztosításával növelik.

A paktum projektből támogatott munkavállalót foglalkoztató Rekord Üzletház Kft. ügyvezetője, Király Róbert arról beszélt, hogy mikrovállalkozásként milyen eszközökkel tudják motiválni a munkavállalókat.

Veszprém Megyei Munkaerő-piaci Esélyegyenlőségi Program – Ajka, 2019. június 18.

A szakmai nap a hátrányos helyzetű és megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci reintegrációjáról, munkavállalási és munkahely-megtartási esélyeiről szólt.

Dr. Horváth József, Ajka város alpolgármestere köszöntő beszédében kiemelte, hogy a foglalkoztatási projekt hozzájárul a helyi vállalkozások helyzetének stabilizálásához, a munkaerő helyben tartásához.

Zámbó János munkaerő-piaci tanácsadó az egyéni mentorálás és az érzékenyítés jelentőségéről beszélt.

Lovas Irén intézményvezető a Molnár Gábor Műhely Alapítvány nappali ellátó intézmény működését mutatta be.

Balog Lajos a Trenkwalder Recruitment Kft. rehabilitációs üzletágvezetője a nyitott, befogadó vállalati kultúra jellemzőit, a foglalkoztatási rehabilitáció lehetőségeit ismertette.

Veszprém Megyei Munkaerő-piaci Partnerség Program- Tapolca, 2019. június 20.

A rendezvény témakörei: a foglalkoztatási paktum üzleti kapcsolatainak kiépítése és fenntartása, valamint a szakképzési és felnőttképzési kínálat munkaerő-piaci igényekhez való igazítása.

Dobó Zoltán polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a munkaerő-piaci folyamatok változásaira az érintettek csak együttműködésben tudnak reagálni, amelyhez jó alapot biztosítanak a szakmai egyeztető rendezvények.

Zsadányiné Kovács Judit a Tapolcai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály osztályvezetője a megyei projekt eredményeit, a támogatási és képzési lehetőségeket mutatta be.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságélénkítő szolgáltatásairól és szakmai klubjairól Csitei Tímea gazdaságfejlesztési főmunkatárs adott tájékoztatást. Kulcsárné Vörös Viktória gazdaságfejlesztési munkatárs a Széchenyi Kártya Program keretében igénybe vehető támogatásokat ismertette.

Bali Dániel, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. tanácsadója a programozási időszakok projektjeinek megvalósítása során felmerülő gyakorlati tapasztalatokról számolt be.

Dr. Utasi Anett egyetemi docens a Pannon Egyetem duális képzéseiről tartott előadást.