információ +36 88 545 094 • paktum(kukac)vpmegye.hu
Menü

Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum rendezvény

A Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum a TOP-5.1.1-15-VE1-2016-00001 azonosítószámú, „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” elnevezésű projekt keretén belül, - tekintettel a koronavírus-járvány megelőzése, következményeinek elhárítása, illetve a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt intézkedésekre, - online Foglalkoztatási Fórumot tartott 2020. november 10. napján, amelynek témája:

„A 2014-2020 közötti programozási időszak, tapasztalatai, eredményei”.

A 2020. november 10. napján Veszprémben a Megyeháza Könyvtár terméből online megtartott VII. Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórumon köszöntőjében Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke – a Paktum Irányító Csoportjának elnöke –elmondta, hogy a Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum keretein belül az utolsó lehetőség amikor az érdeklődők szervezett kereteken belül széleskörűen tájékoztathatóak a foglalkoztatás ösztönzését, az emberi erőforrás fejlesztését, a térség gazdaságának fellendülését, Veszprém megye társadalmi és gazdasági fejlődését, a lakosság életszínvonalának növelését, valamint a vállalkozási környezet javítását célként megjelölő projekt eredményeiről, sikereiről, tapasztalatairól. Beszélt arról, hogy az elmúlt időszakban a projekt Veszprém megye foglalkoztatási intézkedéseinek hatékony megvalósítása érdekében hasznos és naprakész információkkal, előadásokkal segítette a térségi szereplőket: vállalkozásokat, önkormányzatokat, képző intézményeket, civil szervezeteket. A Paktum Fórum rendezvények nyitottak voltak, minden érdeklődő számára biztosították a társadalmi részvételt a gazdaság élénkítésében, segítették a szereplők közötti kezdeményezések összehangolását, a partnerségek kialakulását.

A nyitó beszédet követően a projekt eredményeiről Angyalosy Edina, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály osztályvezetőjének power point bemutatója volt megtekinthető „A projekt megvalósulási ütemének, a foglalkoztatási támogatás felhasználásának áttekintése” címmel.

A következő előadó Czigány Attila Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságfejlesztési irodavezetője volt, akinek izgalmas, érdekes előadását „Áttekintés Veszprém megye szociális gazdaságfejlesztése” címmel hallhattuk. Előadásában bemutatta a megye gazdaságának múltját, jelenét, az ipar struktúraváltását, a szociális kihívásokat, valamint az azokra adott megoldásokat, intézkedéseket, valamint jövőbemutató képet kaptunk a gazdaságfejlesztésről, oktatásról, valamint a kapcsolódó programokról.

Az online rendezvényt Bali Dániel a Széchenyi Nonprofit Kft. tanácsadójának „Pályázatok a gazdaságfejlesztés szolgálatában„ című előadása zárta, aki a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a pályázóknak, kedvezményezetteknek nyújtott széles körű, ingyenes szolgáltatásokról, a helyszíni és záró ellenőrzésekkel kapcsolatos tapasztalatokról tartott színes, érdekes előadást.