információ +36 88 545 094 • paktum(kukac)vpmegye.hu
Menü

Helyi paktumok

A TOP-5.1.1 pályázati felhívásnak megfelelően a megyei szintű foglalkoztatási együttműködés a megye egészére kiterjedő célokkal és tevékenységekkel működik, ugyanakkor ösztönzi, előkészíti, segíti a helyi foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési kezdeményezéseket. A Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum a megyében elérhető gazdaságfejlesztési szolgáltatásokat összehangolva ernyőszervezeti feladatokat lát el, és biztosítja a szakmai támogatást, a monitoring tevékenységet és a megyei szintű koordinációt a helyi paktumok vonatkozásában.

A paktumszervezet szintjei: az országos szint - melyet az illetékes szaktárca képvisel - alakítja ki a legfontosabb szakmapolitikai célokat, a megyei szint – melyet a megyei paktumszervezet lát el - koordináló szerepkört jelent, illetve a helyi paktumok, melyek a hálózat célkitűzéseinek megvalósulásához térségi és helyi szintű foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési programok kidolgozásával és kivitelezésével járulnak hozzá.

A Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum illetékessége a megye területét képezi, kivéve a Veszprémi járás közigazgatási területét, amely Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata paktumának területe. Az egyeztetések során megtörtént a TOP-5.1.1 és a TOP-6.8.2 projektek közötti egyértelmű földrajzi lehatárolás. A Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum speciális helyzetben van, hiszen a megye nem minden járásában alakul helyi paktum és ezeken a területeken a szolgáltatásokat a megyei paktumszervezetnek közvetlenül kell ellátnia. A megyei foglalkoztatás-gazdaságfejlesztés együttműködés megvalósításában érintett járások az Ajkai, a Tapolcai és a Zirci járások.

A Veszprém megyei járások helyi paktumainak (TOP-5.1.2) kialakítása során megyei szintű egyeztetések zajlottak az egyes programok gazdasági-, társadalmi-és foglalkoztatási területeit célzó fejlesztési elképzelések összehangolásának érdekében. Veszprém megye területén összesen négy helyi foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködési területet jelöltek ki: