információ +36 88 545 094 • paktum(kukac)vpmegye.hu
Menü

VIII. Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórum 2021.09.15. - Összefoglaló

A VIII. Foglalkoztatási Fórum rendezvény friss, aktuális információkkal látta el az érdeklődőket a Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum működéséről, a TOP-5.1.1-15-VE1-2016-00001 azonosítószámú, „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt eddig elért eredményeiről.

 

A rendezvényt Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke, a Paktum Irányító Csoport elnöke nyitotta meg.

A köszöntő után Angyalosy Edina, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának Munkaerőpiaci és Alapkezelő Osztályának osztályvezetője által került bemutatásra a TOP-5.1.1-15-VE1-2016-00001 azonosítószámú, „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” elnevezésű projekt előrehaladása, megvalósulási üteme, a foglalkoztatási támogatások felhasználása, időarányos teljesítése. 

 

Fejérdi Ildikó, a JOST Hungária Kft. korábbi HR-Managere elemezte és ismertette a foglalkoztatási együttműködések, partnerségi kapcsolatok hosszú távú fenntarthatóságát.

 

A Fórum záró előadásaként Rábai Veronika, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési irodavezetőjének, stratégiai koordinátorának előadását hallhatták az érdeklődők az üzleti szereplők, valamint a duális képzés kapcsolatáról. 

 

A rendezvényen körbejárták a munkaerőpiac, a gazdaság jellemzőit. Bemutatásra kerültek a vállalt és eddig teljesült indikátorok, az összes helyi TOP projektbe bevontak aránya. A becsatlakozó vendégek tájékoztatást kaptak a partnerekkel való együttműködés lehetőségeiről, tapasztalatairól, a Szakképzési Centrummal és iskolákkal való kapcsolat erősödéséről, a mentorálás szerepéről, a munkáltatói márkaépítésről. Megismerhették a szakképzés fejlesztésének főbb lépéseit, a duális képzőhelyek és szakképzési munkaszerződés opcióját és a kamara szerepét a duális képzés megerősítésében.