információ +36 88 545 094 • paktum(kukac)vpmegye.hu
Menü

IX. Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórum 2021.12.06. - Összefoglaló

Vörösmarty Éva, a megyei közgyűlés alelnöke, a Paktum Irányító Csoport elnöke köszöntőjében elmondta, a rendezvény legfontosabb célja a munkáltatók és a munkavállalók igényeinek összekapcsolása, összehangolása, az információ átadása, a térség gazdasági szereplői közötti kapcsolat erősítése, az együttműködés elősegítése Veszprém megye foglalkoztatási helyzetének javítása érdekében.

Az online fórum résztvevői Angyalosy Edina Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaerőpiaci és Alapkezelő Osztályának vezetőjétől tájékoztatást kaptak a vállalt és a teljesült indikátorokról. A foglalkoztatási paktumok keretében munkaerőpiaci programokban résztvevők számának a projekt végére tervezett célértéke 907 fő, melyből 2021. október végéig teljesült létszámadat 888 fő. A foglalkoztatási paktumok keretében álláshoz jutók számának a projekt végére tervezett célértéke 695 fő, melyből 2021. október végéig teljesült létszámadat 650 fő. A foglalkoztatási paktumok keretében álláshoz jutók közül a támogatás után hat hónappal állással rendelkezők száma 2021. október végén 447 fő már meghaladta a projekt végére tervezett 427 fő célértéket. 2021. novemberében a Veszprémi Járásban 954 fő, a Pápai Járásban 875 fő és az Ajkai Járásban 809 fő a legmagasabb a regisztrált álláskeresők létszáma. A 2021. novemberi adatokat áttekintve megfigyelhető, hogy a Veszprém megyében nyilvántartott álláskeresők 31,3 %-a szakmunkásképző, szakiskolai végzettséggel rendelkezik.

A Foglalkoztatási Fórum második felében a becsatlakozó vendégek Tóth Edina Kitti egyéni vállalkozó és a „Tóth E.” Kft. ügyvezetője által bepillantást nyerhettek abba, hogy a járványhelyzet milyen változásokat okozott a munkaerő-piaci tendenciákban egy egyéni vállalkozó esetében, illetve egy építőipari Kft. működésében.

Az aktualitásokat és a partnerségi kapcsolatok tapasztalatait áttekintve Háhn Péter tanácsadó, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. munkatársa ismertette a szervezet tevékenységét.