információ +36 88 545 094 • paktum(kukac)vpmegye.hu
Menü

Összefoglaló „A szociális gazdaság fejlesztését, támogatását elősegítő Helyi Termékek Kiállítás Vásár” c. rendezvényről

A Veszprém Megyei Önkormányzat szervezésében 2022. április 29. napján (pénteken), a Tapolcai Tavasz Fesztivál helyszínén került megrendezésre a TOP-5.1.1-15-VE1-2016-00001 azonosítószámú, „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében A szociális gazdaság fejlesztését, támogatását elősegítő Helyi Termék Kiállítás Vásár és a Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum partnerségépítő rendezvénye, melyet Tapolca város polgármestere, Dobó Zoltán úr nyitott meg.

Tapolca leghangulatosabb, legfrekventáltabb helyén, a páratlan látványosságú Malom-tó körüli sétányon került megszervezésre a helyi termékbemutató vásár, melynek célja a helyi értékek megismertetése, a szociális vállalkozások gazdaságformáló szerepének erősítése, valamint a helyi termelők közötti partnerségek, foglalkoztatási együttműködések bővítése volt.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke, a Paktum Irányító Csoport elnöke, Vörösmarty Éva asszony köszöntőjében kiemelte a helyi társadalmi értékek jelentőségét, a közösség gazdaságformáló funkcióit, a helyi gazdaságfejlesztést. Elmondta, hogy az 1,4 Milliárd forint összegű pályázati forrásból létrejött projekt sikeresen betöltötte szerepét, az előírt célokat megvalósította.

A rendezvényen körbe jártuk a szociális gazdaság keretei között gyártott termék és szolgáltatás megtervezésének kérdéskörét, a piac jellemzőit, a partnerekkel való együttműködés tapasztalatait, a munkaerő biztosításának sajátosságait.

A Szociális gazdaság fejlesztését, támogatását szolgáló szekció előadásait hallgatva betekintést nyerhettünk a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának sajátos megoldásaira, a Veszprém Megyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesület Tapolca, mint Nonprofit gazdasági szereplő tevékenységeibe, majd megismerhettük a felsőoktatás és a vállalatok igényének összehangolása, együttműködése nyomán kialakult képzési formát, a duális képzést és annak kapcsolatát az üzleti szereplőkkel.

Ezúton is köszönjük Dobó Zoltánnak, Tapolca Város polgármesterének, hogy lehetővé tették számunkra, hogy e gyönyörű környezetben kerülhetett megszervezésre rendezvényünk.