információ +36 88 545 094 • paktum(kukac)vpmegye.hu
Menü

Foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatások

Az elhelyezkedés esélyeit növelik, a programban résztvevő álláskereső munkaviszony keretében (teljes munkaidőben, vagy legalább a napi 4 órát elérő részmunkaidőben) történő foglalkoztatása esetén a munkaadók az alábbi támogatásokat igényelhetik:

  • Bérköltség támogatás

Legfeljebb 8+4 havi 100 % de minimis konstrukció. A támogatás folyósítási időtartama legfeljebb 8 hónap lehet, további 4 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség előírása mellett. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bér és szociális hozzájárulási adó legfeljebb 100%-a. 

  • Foglalkoztatás bővítését szolgáló támogatás

Legfeljebb 8+4 havi időtartamra, a támogatás mértéke a bruttó munkabér és a hozzá kapcsolódó szociális hozzájárulási adó legfeljebb 70 %-a.

  • Vállalkozóvá válás támogatása

Vissza nem térítendő támogatás azoknak az álláskeresőknek, akik saját magukat foglalkoztatva oldják meg elhelyezkedési problémájukat. Legfeljebb hat hónap időtartamra, havonta a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) összegéig nyújtható támogatás.

Szívesen vesszük a támogatási lehetőségekkel kapcsolatos kérdéseit az alábbi elérhetőségeken, ahol bővebb felvilágosítást kaphat a támogatások igényléséhez szükséges további feltételekről: 

Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum
Paktumiroda


Torma Jozefina önkormányzati titkársági referens
Telefon: +36 88 545 094

Cím: 8200 Veszprém, Megyeház tér 1.
E-mail: paktum(kukac)vpmegye.hu